Strössel i vardagen

En 40 (+ nuförtiden) kvinna, helsvensk, halvgrek, gift med en man och ger mitt bidrag till BNP´n med tre välutvecklade barn som redan före tonåren är hypereffektiva.Mitt stora intresse för tillfället är konst. Jag "gör tavlor" hela tiden.

måndag, mars 05, 2007

Dresskoden runt Stureplan var annorlunda idag. De som firat sportlovet och vägrar acceptera att den är över. Idag avvek man från det vanliga välklädda, med att t e x komplettera kostymsviden en enorm färgsprakande toppluva. En såndär ful, enorm sak man enbart kan ha i backen och ingen annanstans. Eller den smäckra rocken och ett par enorma snowboard handskar. De hade semestrat i Sverige. De hade inte den fina "jag har varit i Alperna" solbrännan. Halva ansiktet, kinder och haka, är bruna och så går det två stora bågar på kindbenet och upp till pannan, som är kritvita. Skidglasögon i sol. De behöver bara ställa sig framför en spegel för att återuppleva svängarna i pisten....
Kom att tänka på reklamfilmen för en resebyrå där alla stod och drömde sig bort vid skyltfönstret.
De fanns även andra som markerade sin skidresa på udda sätt. Genom att åkaT-bana i rusningstrafik, med ena benet i paket.

Summan av kardemumman: mer semester åt folket!