Strössel i vardagen

En 40 (+ nuförtiden) kvinna, helsvensk, halvgrek, gift med en man och ger mitt bidrag till BNP´n med tre välutvecklade barn som redan före tonåren är hypereffektiva.Mitt stora intresse för tillfället är konst. Jag "gör tavlor" hela tiden.

torsdag, januari 24, 2008

Varför?

Varför måste just jag ta del av resutatet av alla andras kringflackande liv? Jag satt inte på stranden i Khao Lak i julas, eller tillbringade nyår vid Koh Samiu Beach Resort. Jag spydde in nyåret på min egen toalett. Tyvärr var inte orsaken för hög champagne konsumtion, utan en klassisk maginfluensa. Och nu är det dags för den årliga asiatiska influensan.

Idag är första dagen jag orkar vara vaken mer än tre timmar på raken. Jag har legat däckad sedan i lördags, det blir sex dagar. Jag har fortfarande så ont i kroppen och huvudet, revbenen har fått sig en rejäl omgång av hostan och halsen, den ska vi inte prata om. Jag låter som Lauren Bacall, fast utan den sexiga toutchen. Det gör så ont i huvudet och kroppen. Det känns som om huden har krympt tre storlekar och ögonen vill tränga ut ur skallen.
Igår tillfrisknade min dotter men båda sönerna insjuknade och i morse hörde jag ett kvidande från gästrummet. Det var maken som heroiskt vårdat oss hela veckan, men nu klivit in i vår influensa sjuka värld. Just nu hänger vårt vara på vår sjuåriga dotters axlar och grannarnas välvilja.
Vi samlades runt lunchbordet idag. Dottern pigg och glad, eftersom hon mår bra och kommer få titta på tv hela dagen utan invändningar. Resten av oss kraxade i tonskalor som skulle få en tonåring i målbrottet att låta som Pavarotti, hostattacker som får lungsjuka att häpna och med rörelser i slow motion som om osaliga andar hemsökt våra kroppar.
Lunchen bestod av: Alvedon, Ipren, Mollipect och favoriten Cocillana (har en lätt bedövande effekt som är extremt populär hos mamma just nu). Och så lite rester från igårdagens middag.

Imorgon har det gått sju dagar och då har sjuksystern på vårdcentralen LOVAT att det ska vända. Jag har ringt dit dagligen och tyvärr inte lyckats formulera mig anständigt, tack vare den spruckna rösten och huvudvärken. De första dagarna la de bara på luren, men igår lyckades jag formulera ord istället för kvid och stön. Tydligen är större delen av omgivningen drabbade. Jag hoppas innerligt att alla Asien resenärer är inräknade.